Get In the ring podcast: Op welke partij moet je stemmen als student?

Weet jij al op welke partij je 17 maart het beste kunt stemmen als student? Hanze Cultuur en Debat maakt drie podcasts om  jou te helpen kiezen.

Zo rond de verkiezingen is de hoeveelheid informatie van verschillende politieke partijen overweldigend. Hanze Cultuur en Debat probeert je te helpen met de Get in the Ring podcasts. Zij stellen jouw vragen aan politici en laten studenten vertellen over hun stemkeuzes.

De drie podcast hebben allemaal een ander thema. Voor elke thema schuift er een politicus aan en twee studenten met allemaal een net iets andere kijk op het thema. Welke partij past het beste bij jou en je idealen?

Programmamaker Colin Mooijman gaat in de eerste podcast in gesprek met Jasper Boter (Raadslid VVD Groningen, docent Hanzehogeschool), Björn de Boer (HSV, student Hanzehogeschool) en Marinus Jongman (GSb, student Hanzehogeschool) over onderwerpen als duurzaamheid, economie, zelfstandig ondernemen en het leenstelsel. Welke partij behartigt jouw belangen als student en als starter het beste?

Door de lockdown ligt de Nederlandse economie bijna helemaal stil. Wat betekent dit voor jouw toekomst? Behouden geld en je diploma hun waarden? Waarin kun je nu investeren om later financiële zekerheid te hebben?

Aflevering 2, over kunst, cultuur en andere linkse hobby’s vind je hier, aflevering 3 over de toekomstbeelden van de partijen, vind je hier!