Ga naar de inhoud

Goed nieuws: Vindicaters gedroegen zich!

‘Meerdere bedrijfsleiders’ verklaren dat de leden van studentenvereniging Vindicat zich ‘niet ernstig hebben misdragen’ tijdens een bezoek aan de Sushi Mall op zondag 3 september. De leden hebben op 3 september ook ‘geen schade’ aangericht en zijn ‘een volgende keer gewoon weer welkom’. Dit goede nieuws staat op de website van de Groningse studentenvereniging na berichten in de media waarin werd gesteld dat het die zondagavond danig uit de hand zou zijn gelopen.

Bestuur neemt gepaste maatregelen, áls toch blijkt dat de leden zich hebben misdragen

Dit blijkt dus niet waar te zijn. Mogelijk berust het misverstand op het wél door het Vindicatbestuur bevestigde bericht dat ‘omwonenden’ klaagden over geluidsoverlast. Die overlast eindigde echter direct na een bezoek van de politie.
Niks aan de hand, dus. Maar daar laat Vindicat het niet bij. ‘Echter vinden wij het erg belangrijk om de gehele waarheid boven tafel te krijgen’, meldt het persbericht dat rept over gepaste maatregelen indien de leden zich op 3 september ‘buiten de muren van de vereniging dusdanig zou hebben misdragen’.
Dat zwaard van Damocles hangt ook boven het hoofd van de dames van Groninger Studenten Rugby Club die zich mogelijkerwijs hebben misdragen op sportpark Corpus den Hoorn. Een eerste analyse van het bestuur is dat de ravage die de dames daar achterlieten het gevolg is van ‘miscommunicatie’.
Ook deze zaak wordt grondig onderzocht door het bestuur, want dat is ‘geschrokken door de berichtgeving’.
De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool (die Vindicat financieel ondersteunen) zullen een reactie geven wanneer de feiten over de beide voorvallen bekend zijn.