Ga naar de inhoud

Hanze gaat over op digitale studieboeken!

Leuk primeurtje voor Hanze-studenten: dit schooljaar kun je voor het eerst digitale studieboeken aanschaffen bij enkele opleidingen! Eigenlijk is aanschaffen niet helemaal het juiste woord, want het systeem werkt als Spotify: je betaalt een vast bedrag per maand en hebt daarmee toegang tot alle studieboeken die je nodig hebt voor je opleiding. Nooit meer vijf dikke pillen in je tas meezeulen naar Hanze dus… En bovendien bespaar je nog een beste bak geld ook, want de digitale boeken zijn zo’n 45 tot 70 procent goedkoper dan de papieren varianten. Daarnaast kun je supersnel door alle digitale boeken zoeken naar specifieke woorden en onderwerpen en beschik je altijd over de meest actuele uitgave.

Als de proef een succes blijkt, wordt het aantal studies uitgebreid

Het komende studiejaar is een proefjaar, en de Hanzehogeschool is daarmee de eerste hogeschool in Nederland die deze eStudybooks aanbiedt. Eerstejaarsstudenten van vijf opleidingen kunnen deelnemen: Commerciële Economie, Financieel Economisch Management, HBO-ICT, Verpleegkunde en Marketing Management. Als de proef een succes blijkt, wordt het aantal studies uitgebreid.

Bij de proef met eStudybooks zijn diverse partijen betrokken. Het initiatief van de proef is genomen door SURF. SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland en wil eStudybooks graag voor studenten in het hoger onderwijs beschikbaar maken. Studenten die deelnemen aan de proef maken gebruik van het platform van BUKU, een Gronings bedrijf dat digitale studieboeken voor het hoger onderwijs via een abonnementsmodel beschikbaar stelt.  Ook zijn diverse uitgeverijen bij de proef betrokken. Speciaal voor de proef hebben zij de studieboeken van betrokken opleidingen digitaal beschikbaar gesteld.

Foto: Abee5