Ga naar de inhoud

Hanze-alumni gaan werklozen helpen bij UWV

De Hanzehogeschool gaat samenwerken met uitkeringsorganisatie UWV. En nee, het gaat niet om een nieuwe procedure die je meteen in de WW doet belanden na je studie.

In totaal gaan 27 afgestudeerde studenten aan de slag als junior adviseur ‘werk’. Dit komt erop neer dat ze via een leerwerktraject opgeleid worden om mensen met een WW-uitkering weer aan de bak te krijgen. Tijdens het traject gaan ze vier dagen per week aan het werk en één dag per week naar school.

Vakopleiding
Het idee is over komen waaien uit Duitsland waar het gezellig klinkende arbeidsbureau Bundesagentur für Arbeit een eigen opleiding begon. Hier zag het UWV ook wel wat in en dus werd de Hanze benaderd met de vraag om een soortgelijke constructie te ontwerpen.

Keiharde baangaranties zijn er niet, maar na het voldoen van de opleiding kunnen ze in principe overal terecht binnen het UWV

De oud-studenten krijgen bij het starten van de opleiding een eenjarig contract bij het UWV. Tien maanden daarvan bestaan uit het volgen van lessen. Of de studenten na het jaar bij het UWV aan het werk kunnen blijven, is nog niet duidelijk. ‘Keiharde baangaranties zijn er niet, maar na het voldoen van de opleiding kunnen ze in principe overal terecht binnen het UWV,’ aldus Louis Polstra, lector bij de Hanzehogeschool.

Mochten ze toch achter het net vissen, dan kunnen ze na hun opleiding in ieder geval zichzelf begeleiden richting werk!