Ga naar de inhoud

Hanze-beauty Sharon: “Stem op mij, please…”

Sharon Popken (22) is op dit moment nummer één, ze is een grote kanshebber, ze is vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening en ze doet verslag van haar belevenissen tijdens de strijd om de titel Miss Beauty of Groningen. En, ja, je kunt NU op haar stemmen.

‘Indrukwekkend en spannend’, zo herinnert Sharon Popken zich 23 januari, de casting-dag voor de strijd om de titel Miss Beauty of Groningen. ‘Ik heb nog nooit eerder meegedaan aan een missverkiezing, waardoor ik niet echt wist wat ik kon verwachten.’ Ten overstaan van acht juryleden, waaronder zich enige oud-missen, zette Sharon (op de foto hierboven: het meisje links achter dat er met kop en schouders bovenuit steekt, red.) haar beste beentje voor. ‘De spanning liep hoog op, want er waren veel mooie meiden. Ik moest mezelf constant toespreken om m’n zenuwen in bedwang te houden.’

Sharon zal zich moeten waarmaken tijdens workshops bootcamp, mental coaching, catwalk en fotoshoot

In de eerste ronde stelden de kandidaten zich voor aan de jury. You never get a second chance to make a first impression. In de tweede ronde verscheen de beauty’s in badkleding op de catwalk. ‘De instructies voor het lopen kregen we van een paar juryleden.’ In de laatste ronde moesten Sharon en haar concurrenten een in het Engels gestelde vraag beantwoorden. Bangkok, antwoordde ze op de vraag welke stad ze graag zou willen bezoeken. ‘De bevolking en de cultuur interesseren me zeer. En ik verheug me op een bezoek aan één van de vele markten daar.’ Bloedstollend was het wachten op de beslissing van de jury. Sharons naam kwam als zevende uit de bus, en de blij verraste studente kreeg vervolgens meteen een fraaie sjerp omgehangen (gesponsord door: Totally in Shape, Groningen).

In de finale in de Euroborg neemt Sharon het op 26 maart op tegen elf andere schoonheden, maar voordat het zover is moet ze zich waarmaken tijdens vier workshops: bootcamp, mental coaching, catwalktraining en een fotoshoot.

Sharon: ‘Je kunt ook gewoon een sms’je naar 3010 sturen met de boodschap Poll Groningen Sharon

Daarnaast zullen Sharon en de anderen een wedstrijd van FC Groningen bijwonen. De prestaties tijdens de workshops dragen voor dertig procent bij aan haar eindscore en twintig procent is afhankelijk van het aantal stemmen dat Sharon krijgt op de website van Miss Beauty of Groningen. ‘Ik zou het heel leuk vinden als veel Hanze-studenten op me stemmen’, zegt Sharon, ‘je kunt ook een sms’je sturen naar 3010 met de tekst: Poll Groningen Sharon.’ Maar de finale is er zeker niet voor niets, want het oordeel dat de jury dan velt weegt zwaar: vijftig procent. ‘Ik ga voor de winst, maar met de popularity prijs zou ik ook al heel blij zijn, dat is de prijs voor de finaliste met de meeste webstemmen.’ Wat dat betreft gaat het al de goede kant op, want Sharon gaat fier aan de leiding. ‘Om eerste te blijven, heb ik jullie stem hard nodig.’