Ga naar de inhoud

Karaokerappers gezocht, help Jip!

Jip, wat is momenteel je gevoel?
‘Druk. In beslag genomen, een beetje nerveus misschien. Ik wil het goed doen, natuurlijk. Maar alleen lukt het niet. Dus… als jullie willen helpen. Maar dan wil je vast eerst weten wie, wat precies en waarom.’

Je haalt me de woorden.
‘Jip de Beer. Ik doe de Master of Fine Arts, Media Art Design & Technology op het Frank Mohr Instituut. Afgekort is dat Mad Tech.’

Echt waar? The Nutty Professor?
‘Precies, Mad Tech klinkt niet slecht, natuurlijk. Afijn, ik ben bezig met een project Rapping.reviews, computer-generated Rap Battles.’

Nu sta ik ineens midden in het bos, eenzaam en verlaten.
‘Sorry. Ik heb een website gemaakt waarop reviews staan, recensies van films en tv-series. Ze worden uitgebeeld in de vorm van rappende mensen. Een positieve tegenover een negatieve rap, battles dus, strijd. Het programma dat ik heb gemaakt genereert ongeveer 13.000 rap battles. Maar nu komt het: ik heb nu alleen nog maar een groen en een rood vlak met een vage rapper op de achtergrond.’

Aha, die moet op de voorgrond treden.
‘Niet die rapper, maar iemand anders. Ik zoek dus mensen die een gevoel willen uitbeelden. En wel op 7 november tijdens de Open Dag. In de Green Screen Studio maak ik opnames van mensen die een positief of negatief woord uitbeelden, denk aan beautiful, badass, cool, shit, whatever. Het liefst zou ik zien dat ze daar in kleding verschijnen waaraan dat gevoel ook naar voren komt.’

Dat is wel een beetje veel gevraagd.
‘Het is niet verplicht. Ik heb zelf ook spullen liggen die je kunt aantrekken. Dat doet me eraan denken: ik zoek ook nog mensen die kunnen schminken en naar bodypainters.’

Nu begin ik me zorgen te maken.  
‘Snap ik, het is kort dag en het is niet zomaar iets. Het wordt echt mooi, ik heb een voorbeeld voor je, dan kun je zelf zien of het wat is. Nou…. zou je een oproep willen plaatsen?’

Tuurlijk. Alles voor de muzen, alles voor de vindingrijkheid van de menselijke geest, alles voor Minerva.