Ga naar de inhoud

Knickerbockers cool, Vindicat not cool

Je hebt het vast al gelezen: Vindicat is het bokje, de Hanzehogeschool en RUG trekken de accreditatie van het Groninger corps voor komend jaar in. Volgens de accreditatiecommissie heeft Vindicat het afgelopen jaar te weinig gedaan om hun cultuur te veranderen. Dat betekent in de praktijk dat Vindicat niet meer uitgenodigd wordt voor officiële gelegenheden zoals de opening van het academisch jaar. Ook de bestuurdersbeurs wordt definitief opgeschort.

The Knickerbockers was de eerste vereniging die in de loop van studiejaar 2017/18 een Kritische Zelfreflectie heeft aangeleverd bij de Accreditatiecommissie

Balen voor Vindicat, maar ook een beetje voor studentenvoetbalvereniging Knickerbockers, want die krijgen nu niet de shine die ze wel verdienen. Knickerbockers heeft namelijk van dezelfde commissie te horen gekregen dat ze voor de komende drie jaar de accreditatie binnen hebben. GSVV The Knickerbockers was de eerste vereniging die in de loop van studiejaar 2017/18 een Kritische Zelfreflectie heeft aangeleverd bij de Accreditatiecommissie. Misschien moet het bestuur van Vindicat dus eens koffie gaan doen met het bestuur van The Knickerbockers, om te kijken hoe ze het daar hebben aangepakt.