Ga naar de inhoud

Kunststipendium: laat zien wat je kunst!

Kunststipendium definitiefGroningse studenten hebben nog tot 20 april om hun creatieve ideeën op papier te zetten en zich aan te melden voor het Kunststipendium van HanzeCast en Usva. De student met het beste culturele initiatief wint 2500 euro én professionele coaching om zijn of haar dromen te vertalen in een concreet plan. Studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen kunnen meedingen door een projectvoorstel voor beeldende kunst, muziek, film & videokunst, dans, theater of literatuur in te dienen.
Een professionele jury kiest drie finalisten, die hun idee mogen pitchen voor een jury en live publiek tijdens de grote finale op dinsdagavond 27 mei. Op deze avond wordt de winnaar van het Kunstentipendium bekend gemaakt.
Het doel van het Kunststipendium is om de artistieke ontwikkeling van studenten te stimuleren. Daarnaast geeft het Kunststipendium met innovatieve kunstconcepten een waardevolle toevoeging aan het culturele aanbod van Groningen. De afgelopen jaren hebben de inzendingen gevarieerd van theaterstukken en filmproducties tot levensgrote standbeelden, galerieën, open-luchtbioscopen en fotocollages. Alles is mogelijk!
De jury bestaat dit jaar uit Edith Janssens, Peter Propstra, Sarianne Breuker en Teevi Subert. Edith is projectleider van HanzeCAST, Peter is extern adviseur van Kunstraad Groningen, Sarianne is docente aan Academie Minerva en Teevi is de winnares van het Kunststipendium 2012 met haar project Singing Night Groningen.

Studenten kunnen deelnemen door hun projectplan uiterlijk zondag 20 april in te sturen naar usvacast@gmail.com. Het is belangrijk dat op papier staat wat het beoogde eindresultaat van het kunstproject is, en waarom het project interessant is voor studenten én voor de stad Groningen. Deelnemers horen uiterlijk 9 mei of ze geselecteerd zijn en hun plan mogen presenteren tijdens de finale op 27 mei. Kijk voor meer informatie op www.usva.nl/kunststipendium of www.hanzecast.nl/kunststipendium.