Ga naar de inhoud

Laura redt zwerfhondje in Sint Maarten

Vierdejaars Communicatie Laura den Blanken liep afgelopen semester stage op Sint Maarten. Het eiland was zich toen net een beetje aan het herpakken na de verwoestende orkaan Irma. Laura en haar stagementor vonden een hondje dat de aandacht trok. ‘Hij leek het slachtoffer van de orkaan, achtergelaten door zijn baasje of verdwaald, het beestje was graatmager.’ Een ander hondje, ‘z’n vriendje’ zoals Laura hem noemde, was helaas overleden. Laura ontfermde zich over de hond en doopte hem Saté.

Ik wilde hem adopteren, dat betekent laten chippen en een hondenpaspoort aanvragen in Saint-Martin

‘We gingen een heel traject in met Saté. Naar de dierenarts, heel veel inentingen halen en hij moest worden geopereerd. Ik besloot hem te adopteren. Dat betekent laten chippen en een Europees hondenpaspoort aanvragen in Saint-Martin. Het Franse deel van het eiland is Frans grondgebied. Het Nederlandse deel geldt niet als Nederland, maar als een apart land. Voor een Europees paspoort, moest ik de grens over naar Saint-Martin.’ Saté verbleef ondertussen in een aantal pleeghuizen, want in het appartement van Laura mocht hij niet verblijven.
‘Na m’n stage zijn we samen teruggevlogen naar Nederland. Inmiddels is het een blije, sterke hond geworden. Hij woont bij m’n vader, waar hij genoeg plek heeft om buiten te spelen en te rennen.’
laura-sate-brood

Marius Bremmer is coördinator van het Bureau Buitenlandstages van de Hanzehogeschool