Ga naar de inhoud

Loco: Suzanne Zuurman is manga-fan

Eerstejaars International Communication Suzanne Zuurman (17) is manga- en anime-fan
‘Toen ik klein was verslond ik boeken, gewoon westerse romans, maar op den duur vond ik de verhalen eentonig en voorspelbaar. De manga-stripverhalen en de anime-tekenfilms hebben heel verrassende plot-twists. Zo volg je bijvoorbeeld mensen die in een andere dimensie terechtkomen en zich continu moeten verdedigen tegen aanvallers. Uiteindelijk blijkt dan dat die mensen zélf de slechteriken zijn. De strips lees ik in het Engels, maar wel van rechts naar links. Daar wen je snel aan.
‘Ik teken manga-personages, spaar figurines, beeldjes van de anime-characters, en luister naar vocaloids, dat zijn liedjes met door voice-synthesizers gegenereerde stemmen. Sinds een paar jaar draag ik mangakostuums op manga-conventies in het hele land waar ik mensen ontmoet met dezelfde interesse in manga en anime. Meestal koop ik de jurken, maar mijn moeder heeft er ook een paar gemaakt. En samen met mijn vader maak ik accessoires zoals klauwen. Wat ik nu draag is het kostuum van Rin uit het vocaloid-liedje Daughter of Evil.’