Merel en Myrthe mochten op visite bij Taylor Swift!

Stel je voor dat je wordt uitgenodigd om op visite te gaan bij je idool. Dat gebeurt toch alleen in je dromen? Nee dus. Hanze-studenten (en tweelingzussen) Myrthe en Merel Hoekstra (19) mochten naar Taylor Swift’s huis in Londen om haar nieuwe album Reputation te beluisteren! Myrthe besloot de bijzondere ervaring op te schrijven.

Vrijdag de 13e staat niet bepaald bekend als een geluksdag, maar dat was ie’ voor mij in oktober wel: ik ontmoette de enige echte Taylor Swift! Niet zomaar ergens; in haar eigen huis in Londen. Zelfs nu ik het opschrijf voelt het onwerkelijk, maar toch is het echt gebeurd. Hoe? Lees snel verder…

Taylor1

Hoe het begon…
Goed. Let’s go back in time. Mijn tweelingzusje Merel (links op de foto) is al sinds haar tiende fan van Taylor. Zo’n vier jaar geleden maakte ze haar eigen Tumblr account aan, waar ze allerlei leuke edits van Taylor deelde en kennismaakte met andere swifties (fans van Taylor). Zoals al eerder bleek stalkt Taylor haar eigen fans op social media. Dit begon bij Merel zo’n twee jaar geleden: niemand minder dan Taylor begon Merel te volgen op Tumblr.

Toen waren we twee jaar verder. Maandagavond 9 oktober zaten we nietsvermoedend te eten, tot Merel ineens van haar stoel sprong. Nadat ze wel kon gillen van geluk, vertelde ze ons in horten en stoten wat voor berichtje ze zojuist kreeg.

Wat doe je als je gevraagd wordt om een secret session van Taylor Swift bij te wonen? Erheen gaan natuurlijk!

Het bleek een berichtje van Taylor Nation (het management team van Taylor) te zijn, waarin ze Merel uitnodigden voor een geheim event. Ze vroegen om wat gegevens en niet veel later werd Merel gebeld om de uitnodiging te bevestigen. Het was écht waar: Merel was uitgenodigd voor een secret session van Taylor! Het enige wat Taylor Nation vertelde, was dat ze een +1 (happy me!) mocht meenemen en wanneer het event zou plaatsvinden. Dat bleek vier dagen later te zijn. In Londen.

Zie je het voor je? STRESS! Maar wat doe je als je gevraagd wordt om een secret session van Taylor Swift in Londen bij te wonen? Erheen gaan natuurlijk! Super last-minute kochten we vliegtickets en boekten we een hotel. De rest van de week moesten we geheim houden wat we die vrijdag gingen doen, wat – en dit kun je vast begrijpen – heel erg moeilijk was. Maar toen brak D-Day aan: vrijdag 13 oktober.

Onze outfits voor de 1989 tour in 2015

De dag zelf
Aangezien we de rest van de week gewoon naar school moesten, vlogen we vrijdagochtend naar Londen. Normaal maak ik me nooit zo druk om vertraging, maar op dat moment hield ik de tijd obsessief in de gaten. Gelukkig ging de reis voorspoedig en kwamen we ruim op tijd in Londen aan. We meldden ons op een geheime plek waar we al snel andere uitgenodigde swifties zagen. Na een geheimhoudingsovereenkomst te hebben getekend, was het eindelijk zover. Met busjes werden we groep voor groep naar hét huis gereden.

Er is één duidelijke regel: “What happens during the secret session, stays in the secret session.”

Eenmaal aangekomen kwamen we, uiteraard na meerdere security checks, aan in de keuken. Hier stonden wat snacks en wat drinken klaar. Klinkt best vet toch, dat je kan zeggen dat je hebt gesnackt in de keuken van Taylor? Al snel daarna ging de deur van de woonkamer open, waar we met z’n allen naar begeleid werden. Toen we naar binnen liepen, zag ik dat een hand naar de arm van Merel greep. Ik weet nog dat ik dacht, ‘Wat gek! Waarom zou iemand dat doen?’, tot ik zag dat het de arm van Taylors moeder was. WAAAT?! Merel was net zo verbijsterd als ik, waarna we snel plaatsnamen. Nog geen vijf minuten later stapte Taylor de woonkamer binnen. En geloof mij, dat was zó bizar.

De Secret Sessions
Er is één duidelijke regel: “What happens during the secret session, stays in the secret session.” Wat ik wel kan zeggen is dat we samen met Taylor en ongeveer 100 andere fans naar haar nieuwste album Reputation luisterden. Naast het luisteren vertelde Taylor allerlei verhalen over de liedjes. Reputation kwam pas op 10 november uit, dus de primeur was voor ons.

I have this feeling that my lipstick is all over my face now. Is that true?

Na het luisteren van het album, was het fotomoment aangebroken. Tweetallen gingen om de beurt met Tay op de foto. Dit gebeurde allemaal zo snel. Mijn tijdsbesef van dat moment is ook helemaal weg. Wat ik nog wel weet is dat ik Taylor een knuffel gaf en ze zei: “I have this feeling that my lipstick is all over my face now. Is that true?” maar het zat er nog perfect op (hoe kan het ook anders?). Dat vertelde ik haar en zei vervolgens: “It’s the worst thing ever when no-one says something about it” waarna we even een momentje hadden. Zo blijkt maar weer, Taylor is ook maar gewoon een mens met dezelfde girl struggles.

Nadat we heel kort met haar hebben gepraat en de foto was genomen, stond de volgende verrassing ons op te wachten: de ouders van Taylor stonden in de deuropening! En oh, wat zijn dat schatten van mensen. Scott (Taylors vader) staat erom bekend dat hij altijd gitaarplectrums aan fans uitdeelt, dus wij konden het natuurlijk niet laten om hem daarnaar te vragen. En dat was dat. Met een handvol gitaarplectrums en een goodiebag verlieten we het huis weer. Wat. Een. Avond. Eentje die we nooit meer vergeten.