Modetrends op de Hanze: minimalisme en de beanie

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom zoekt mode-reporter Myrthe Hoekstra naar de trends op de Hanzehogeschool. Inmiddels vallen de bladeren van de bomen en toont de herfst de mode in al z’n pracht. De trends sluiten er naadloos op aan: minimalisme en de beanie.

img_3492

Minimalisme

Minimalisme: mode in de meest eenvoudige vorm. Geen gekke prints, versieringen of andere tierelantijntjes, maar terug naar de basis van kleding. Less is more, de quote die menig Groningse student weleens heeft gebruikt, sluit hier perfect bij aan. Deze modetrend is een blijvertje.
Minimalisme is komen overwaaien uit Scandinavië. Niet alleen minimalistisch, maar ook tijdloos en simpel is de omschrijving van deze stijl. Kleuren die het hierbij altijd goed doen zijn marineblauw, donkergroen en bordeauxrood – en dan vooral in combinatie met grijs en wit. Dit najaar zie je het minimalisme in bijna alle kledingstukken terug.

Je kunt eindeloos mixen & matchen en een modeblunder maak je niet snel

Melike Karabacak, studente Communicatie, kiest voor een beige pantalon en jas. Dit effen beige combineert ze met een – jawel – effen wit T-shirt en witte schoenen. Hét perfecte voorbeeld van het omarmen van eenvoudige items.
Het fijne aan de minimalistische stijl? ‘Geen chaotische items. Je kunt eindeloos mixen & matchen en een modeblunder maak je niet snel’, zeggen Hanze-studenten. Simpele cleane lijnen en ingetogen kleuren: goede smaak behoeft geen opsmuk. Mooi minimalistisch, gewoon doen.

img_3545

De beanie
Laten we er niet omheen draaien: de weergoden lijken niet zo goed gemutst. Regen, kou en wind doen nu eenmaal niet het beste voor je haar. Laat daar nu de perfecte oplossing voor zijn: de beanie! Beanies – een spannend woord voor niets anders dan een wollen mutsje – zijn supertrendy. Wat voorheen een functioneel winteraccessoire was, is nu een waar mode-item.

Het houdt je hoofd warm en is ook nog eens stijlvol, wat wil je nog meer?

Vaarwel bad hair day: met deze trend (ver)stop je al je haar in de muts. Studente International Communication, Karina Kowalski, kiest voor een lichtroze muts – wat weer helemaal aansluit bij de pasteltrend. Karina koos ervoor om haar muts te combineren met een simpele, maar stoere look. De muts staat vrijwel overal leuk bij. Pas alleen op met beanies met een drukke print – dit kan té veel worden in een outfit.
De tijd dat je voor schut liep als je met een beanie op school aankwam (herkenbaar?), is helemaal over. Nu is het bijna gek om in de koude wintermaanden zonder muts op school te komen. Een Hanze-student vertrouwt me toe: ‘Het houdt je hoofd warm en is ook nog eens stijlvol, wat wil je nog meer?’ Voor dit seizoen zijn er in ieder geval genoeg leuke exemplaren waaruit je kunt kiezen: de winkels liggen er vol mee!
Zo. Hagel en sneeuw, onweer, wind en regen? Geen probleem! Met deze twee trends overleef je het najaar wel.