Modetrends op de Hanze: pastel en tuinbroek

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom zoek ik als mode-reporter naar de trends op de Hanzehogeschool. Het zonnetje schijnt weer en dat is te merken op de Hanze. Dat levert twee trends op, de pastelkleur en de tuinbroek.

Merel2

Pastel
De winter was leuk, maar we hebben genoeg donkere tinten gezien. Maak plaats voor vrolijke kleuren! Een stralende zon, roze bloemen en een blauwe lucht, het hoort allemaal bij de lente en de zomer. Enter: de pastelkleur. Pastel maakt je namelijk altijd vrolijk, hoe vaak je het ook draagt.
Allerlei verschillende kledingstukken worden er mee gespot – van T-shirts tot aan jassen en van sjaals tot schoenen. Merel Hoekstra, studente Multimedia Concepting & Design, kiest voor een pastelkleurige jas. De babyblauwe trenchcoat combineert ze met een streepjestop, zwarte broek en een paar witte brogues. Door de keus van neutrale kleuren voor de rest van de outfit, valt de jas extra op. Het combineren van de pastelkleur met andere lieflijke items zorgt voor een schattige outfit, terwijl een stoerder item juist een mooi contrast geeft.
Wacht niet langer en fris je garderobe op met een paar mooie pastelkleurige items. Kies deze zomer voor babyblauw, mintgroen, kuikentjesgeel of poederroze, er is altijd een pastelkleur die perfect bij je past. Het moge duidelijk zijn: té zoet? Dat bestaat niet dit seizoen.

Inge1

Tuinbroek
In de jaren negentig liep iedereen er al mee: de tuinbroek. Een handig en praktisch kledingstuk, maar modeliefhebbers zagen het toch als een regelrechte no-go. Tot nu. Terug van weggeweest is de tuinbroek, die toch echt wel stijlvol kan zijn. De tuinbroeken van nu zijn te vinden in zoveel variaties. Dit jaar zijn er niet alleen veel korte en lange tuinbroeken. Je ziet ook tuinjurkjes. Overal zijn ze, van de originele denimtuinbroek tot een compleet bewerkte uitvoering met kapotte stukken en verschillende washings, en zelfs varianten in volledig leer of met een vrolijke print.
Inge van der Velde, studente BML Medische Diagnostiek, kiest voor de klassieker van denim. Het oprollen van de broekspijpen zorgt voor een speels effect. Gecombineerd met een streepjestrui en witte schoenen is dit de perfecte outfit voor een zomerse dag.
De tuinbroek is ’s winters (met een trui bijvoorbeeld) net zo goed te dragen als ’s zomers (met een leuk topje). Dat maakt de tuinbroek zo’n nuttige investering. Ten slotte vroeg ik Hanze-studenten wat er zo geweldig is aan de tuinbroek. Het antwoord: met de tuinbroek heb je verder niet veel nodig om een outfit compleet te maken. Dit maakt het tegelijkertijd een makkelijk, maar ook stijlvol kledingstuk. Kortom: aanschaffen die tuinbroek!
Zo. Als het goed is ben je nu weer helemaal op de hoogte van wat er zich op modegebied afspeelt op de Hanze. En nu jij: welke trend vind jij het leukst?