Ga naar de inhoud

Nochtli & ik

FHM, For Him Magazine, heeft een top-500 gemaakt van de mooiste Nederlandse vrouwen van 2017. Nochtli, een ex-politieagente die zich heeft bekeerd tot het marketingwalhalla Instagram, stak er met kop, schouders én spieren bovenuit.
Ik zag de andere deelnemers. 500 vrouwen in een rangschikking, dat leek bijna hetzelfde te zijn als de bron van Nochtli’s bekendheid: Dumpert’s Dumpertreeten. Ik vind het eerder vrouw-erend dan vrouwonterend. Waarom Dion Mebius zich daar nog niet over uitgelaten heeft is mij onduidelijk. (Waarom mensen zich überhaupt zo graag uitlaten over een ander is mij trouwens ook een raadsel.)

Nochtli is vooral ontzettend knap omdat ontzettend veel mensen haar kennen

Tuurlijk, iemand aantrekkelijk vinden is leuk. Maar bij zo’n top-500 speelt iets anders mee: alles draait om wat andere mensen vinden. Daarom smaakt exact dezelfde cola lekkerder als hij uit een coca-cola-flesje komt dan uit een B-merkflesje. Maar dan moeten er dus wel eerst genoeg andere mensen zijn.
Nochtli is vooral ontzettend knap omdat ontzettend veel mensen haar kennen. Er zijn vast wel meer knappe Nederlandse dames te vinden, maar die haalden de schijnwerpers niet, omdat er niet genoeg anderen waren.
Wat ik knap vind wordt dus beïnvloedt door wat ik te zien krijg. Hoewel dat heel vanzelfsprekend is, was het ook een opluchting. Ik denk dat ik rationeel reageer op de prikkels die tot me komen, met een zekere mate van objectiviteit. Maar die prikkels zijn helemaal niet zo objectief, ze zijn in zekere zin altijd beperkt.

Zo zie ik alleen maar dat alle meisjes die aandacht krijgen geen oog voor mij hebben (stomme FHM 500)

Zo zie ik alleen maar hoe ik alleen zit bij hoorcolleges, hoe docenten me tegenwerken en hoe alle meisjes die aandacht krijgen geen oog voor mij hebben (stomme FHM 500). Maar als ik breder kijk, zie ik heel wat anders. Dan zit ik niet alleen omdat ik alleen ben, maar omdat ik op dat moment niet iemand heb die de behoefte heeft naast mij te zitten. Die mensen bestaan wel, maar ze zijn er nu even niet. Dat een meisje als Nochtli nooit met een jongen zoals ik zou gaan, is niet omdat ze mij per definitie niet ziet zitten, maar omdat ik zelf al impliceer dat ze dat nooit zou doen. De grens is wat je zelf gelooft en wat je gelooft wordt gevormd door je omgeving. Gelukkig kun je daarbuiten treden. ik stuur jullie binnenkort de vakantiekiekjes van mij en de knapste vrouw van Nederland.