Saar heeft drie plannen voor na haar studie.

Nu de studie op z’n eind loopt, is Saar wat meer bezig met de toekomst. Ze maakt plannen voor na de studie. Hoewel, de toekomst blijft altijd iets van later.

Iedere student kent de vraag: ‘Maar wat wil je er later mee gaan doen?’
Vroeger zei ik dan altijd: ‘Dat is nog zo ver weg, dat komt dan wel.’
Inmiddels is zo ver weg nog drieënhalve maand en wat denk je? Ik heb eigenlijk nog steeds geen idee. Hoewel, helemaal geen idee is ook weer niet helemaal waar, ik heb nu ongeveer drie plannen voor na de studie.

Plan 1
Doorstuderen. Op 8 juli mijn diploma in ontvangst nemen (als alles goed gaat), genieten van hopelijk een beetje een coronavrije zomer en dan in september beginnen met een master of pre-master. Welke dat is? Nog geen flauw idee.

Plan 2
Werken. Op 8 juli mijn diploma in ontvangst nemen (nogmaals: als alles goed gaat) en dan genieten van een coronavrije zomer en ondertussen solliciteren op een leuke baan. Of, kan ook en klinkt goed, voor mezelf beginnen.

Het plan is Spanje en als dat niet lukt, Berlijn of Antwerpen, alle drie echt supertof

Plan 3
Buitenland. Ook deze optie begint met het hopelijk in ontvangst nemen van mijn diploma op 8 juli en uitbundig genieten van een coronavrije zomer. Als die op zijn eind loopt, ga ik voor een half jaar naar het buitenland. Mijn huisgenootje studeert International Communication. Voor haar is een jaar in het buitenland een verplichting. Laatst vroeg ze naar mijn plannen voor na de studie en waarom ik niet meeging. Ja, waarom ook niet eigenlijk? Het plan is Spanje en als dat niet lukt, Berlijn of Antwerpen. Alle drie lijken me echt supertof.

Welke van de drie het gaat worden kan ik op dit moment nog niet zeggen. Voor nu bikkel ik eerst nog even door. Het einde nadert. Eén scriptie en twee herkansingen. Die toekomst, dat komt allemaal dan wel, daar maak ik me niet zo druk over.

Foto (fragment): Damir Spanic