Ga naar de inhoud

Samengevat wil Wibe

Als je een scheur in je huis hebt, moet de NAM maar bewijzen dat die níet het gevolg is van de gaswinning.
Een gek idee of een te gek idee?
In ieder geval is het een idee van Wibe Snelting, een 24-jarige student Marketing Management die zich kandidaat stelt voor de Provinciale Staten. Wie op Wibe stemt, stemt op Wibe en níet op de één of andere partij, ook al staat Wibe wél op een lijst. Lijst 18 om precies te zijn: Pro Groningen Vrij Mandaat. Vrij Mandaat is de enige politieke club die z’n kandidaten volledig de vrije hand geeft om te staan voor wat ze zélf willen.

Omgekeerde bewijslast bij aardbevingsschade

Natuurlijk legt Wibe voorafgaand aan de verkiezingen wel even uit wat hij wil bereiken in de Provinciale Staten. Zoals die omgekeerde bewijslast voor aardbevingsschade. Maar Wibe pleit ook voor groene energie, voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid, voor top- en breedtesport en een inniger samenwerking met de Duitse buurtregio’s.
En Wibe houdt ook goed rekening met de kiezers, campagne voert hij op facebook, maar voor de oudere kiezer is er een geschreven versie, waarbij hij ieder thema handzaam samenvat onder het kopje Samengevat wil Wibe. En dat is eigenlijk op zich al een passende leus.