Ga naar de inhoud

Serious Request op de Hanze

seriousrequestStudenten en medewerkers van de Hanzehogeschool zetten alle zeilen bij om bij te dragen aan de landelijke actie Serious Request. Op 18 en 19 december staat in het Atrium (Zernikeplein 7) het zogeheten HanzeHuis, het Glazen Huis van Groningen, van waaruit dj’s verzoeknummers draaien en rechtstreeks verslag doen van de activiteiten, zoals optredens van de dansers van The Blue Toes, de Groningen University Theatre Society en een veiling.
Het geld dat het HanzeHuis ophaalt, gaat naar de Serious Request-actie van radiozender 3FM die dit jaar in het teken staat van het bestrijden en voorkomen van diarree, waaraan ieder jaar 800.000 kinderen in ontwikkelingslanden sterven.
In 2012 stond er ook al een HanzeHuis op de Hanzehogeschool. Toen harkten studenten en medewerkers vijf duizend euro binnen.
Op 18 en 19 december zijn er naast het HanzeHuis inzamelacties in de kantines van de Marie KamphuisBorg (Zernikeplein 23), de Van DoorenVeste (Zernikeplein 11) en het Wiebengacomplex (Eyssoniusplein 18).