Studentendingen: ondernemen naast je studie

Wat gebeurt er allemaal rondom je studie aan de Hanze? Een uitgebreid, vermakelijk en informatief antwoord op deze vraag krijg je in de vierdelige podcastserie ‘Studentendingen’.

Live opgenomen tijdens de Open Dag van zaterdag 9 november 2019 en gepresenteerd door Cas Mooij. Alles wat belangrijk, leuk en interessant is rondom het studeren en studentenleven. Voor (aankomend) studenten en ouders.

We sluiten de podcastserie af met een goed gesprek met drie powervrouwen. Anouk Delissen begon in Groningen de sociale onderneming Oma’s Soep. Isa Visser ontwierp de Studieloterij en de Studiebingo om op een speelse manier over je toekomst na te denken, na haar ervaringen met Playing for Succes. Eline Hesta was hoofd communicatie bij het team van Top Dutch Solar Racing dat vierde (!) werd bij de World Solar Challenge.

Het gezelschap heeft het over het combineren van je stage of minor met het ondernemen, hoe je creatieve ideeën ontwikkelt en hoe je die laatste loodjes van je studie minder zwaar laat wegen. Want als je eenmaal het ‘echte leven’ hebt geproefd en succes hebt geboekt met je ideeën en onderneming, dan kan studeren maar suf aanvoelen. Isa volgt nu de Da Vinci minor en lost het makkelijk op, die blijft gewoon creëren (bijvoorbeeld Tiny Room Concerts). Anouk heeft haar Noorderlingen minor afgerond en stelt een keiharde deadline. Eline gaat een verdiepende opdracht doen. Zelfs Cas deelt wat persoonlijke strubbelingen, want nog twee opdrachten inleveren en dan mag meneer zich ‘Social Worker’ noemen. Maar dan moet ‘ie ze wel inleveren!

Verder wordt er gepraat over de vraag of je nog wel één ding kan doen, of dat je tegenwoordig een sociale duizendpoot moet zijn. Sporten, vrienden, studie, commissie, we hebben het maar druk. Zoals deze podcastserie al begon met de opmerking: ‘van alleen studeren wordt je geen student’. Of zoals Isa het mooi samenvat: ‘Als ik wil kan ik gewoon alles opzetten.’ Maar die vrijheid geeft ons ook een verantwoordelijkheid. Gelukkig is de groep positief en zit vol met goed advies voor al die keuzes die je nog moet maken. Laat je inspireren door deze laatste drie toppers in de vierde aflevering van Studentendingen.

i.s.m. hansHanzeMag en Medicijn op Maandag.