Studentendingen: studiestress en studievertraging

Wat gebeurt er allemaal rondom je studie aan de Hanze? Een uitgebreid, vermakelijk en informatief antwoord op deze vraag krijg je in de vierdelige podcastserie ‘Studentendingen’.

Live opgenomen tijdens de Open Dag van de Hanzehogeschool op zaterdag 9 november 2019 en gepresenteerd door Cas Mooij. Alles wat belangrijk, leuk en interessant is rondom het studeren en studentenleven. Voor (aankomend) studenten en ouders.

In deel 2 van deze podcast praten we met studentendecaan Caspar Kraaijpoel, die studenten ondersteunt wanneer het even niet vanzelf gaat. Want studeren is leuk en spannend, maar ook druk. En spannend kan ook stressvol zijn. Je hoort links en rechts dat we bij bosjes sneuvelen door burn-outs. Maar is dat wel zo? Stress is van alle tijden en ook een gezond fenomeen. Volgens onze eigen lector Lies Korevaar is stress een zeer bruikbare geestestoestand, als het maar niet te lang duurt. Volgens Caspar valt die stress-epidemie ook wel mee. Toch is het belangrijk om geïnformeerd te zijn over de verschillende vormen van hulp die het decanaat aanbiedt, als het leven een je op de proef stelt, wanneer je een functiebeperking hebt of studievertraging oploopt.

Caspar en Cas praten verder over ‘healthy life skills’, over psychische gezondheid en fysieke gezondheid, wat te doen als de verkering uitgaat en allerlei andere levensgebeurtenissen. Klinkt zwaar? Valt wel mee. Tegenwoordig biedt het decanaat ook een aantal cursussen aan die preventief werken, zodat je juist dat optimisme kan vasthouden, die drive en ambitie die van de komende paar jaar een onvergetelijke ervaring gaan maken.

i.s.m. hansHanze Magazine en Medicijn op Maandag.