Studentenkookshow: Hoe kook je als student een elitaire andijviestampot?
Het is Rohan gelukt om eindelijk studenten te vinden die echt kunnen koken, dus wordt de andijviestamppot gelijk gedoopt tot elitaire stamppot.
Ga lekker zitten en laat je inspireren door ons studentenkookteam! mocht je dit eten zelf willen maken, hier zijn de ingrediënten en instructies:
Elitaire andijviestamppot (of pureepot)
Voor ca. 4 personen
Ingrediënten:
-1 kg aardappelen
-1 andijvie
– 250 g boter
– ca. 100 ml volle melk (naar eigen smaak, zorg dat het smeuïg is)
– ca 700 gram h.o.h. gehakt
– 2 boterhammen
– 2 eieren
– ca. 4 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– Zout & peper
– Paar takjes tijm
– ca. 100 gram parmezaanse kaas
– 1 eetlepel ketchup
– 1 eetlepel worcestersauce
Stap 1.
Pel de knoflook, banaansjalot & aardappelen. Snijd ook alvast de knoflook en banaansjalot fijn.
Stap 2.
Bak de sjalot en knoflook in een pan met boter. (Helemaal niet zo moeilijk hoor).
Stap 3.
Snijd de korsten van de plakken brood af en laat weken in volle melk.
Stap 4.
Meng het gehakt in een kom met ketchup, worcestersauce, ei, peper, zout & ongeveer een halve eetlepel mosterd. Zet dit daarna circa 15 minuten in de koelkast. Maar doe het vooral hoe je zelf wilt, want elke familie heeft een eigen gehaktbal.
Stap 5.
Doe ook het in melk geweekte brood bij de gehaktmix en rol prachtige ballen van het gehakt.
Stap 5,5.
Breng de aardappelen aan de kook in gezouten water. Je begrijpt het vast, maar zorg ervoor dat alle aardappelen een beetje hetzelfde formaat hebben.
Stap 7.
Snijd en was de andijvie.
Stap 8.
BALLEN BAKKEN IN BOTER!
Stap 9.
Warm wat melk op in een pannetje.
Stap 10.
Giet de aardappelen af en stamp of zeef ze totdat je een heerlijke puree overhoudt.
Stap 11.
Maak de stamppot af: de andijvie en warme melk kan bij de gestampte of gezeefde aardappelen. Ook kan er nog een aardige klont boter bij, voeg dit naar smaak toe.