Studentenkookshow: heerlijke rijst met honing en hoisin

Rohan stort zich met Ireen en Mark op een rijstmaaltijd met honing en hoisin in deze laatste aflevering van de Studentenkookshow. Het is weer chaos troef, maar ze weten toch weer iets eetbaars op tafel te krijgen.

Er valt ook weer heel wat te leren in deze aflevering van de studentenkookshow, want wist je bijvoorbeeld dat je rijst eerst moet wassen? En dat rund vlees is, maar kip niet? Kip is namelijk kip, volgens Ireen althans. Check ook al onze andere kookafleveringen, en wil je dat we bij je langskomen, meld het dan!

Wil jij deze zes-sterrenmaaltijd ook thuis klaarmaken? Dan is hier het recept:

Voor 4 personen

Ingrediënten
– ca. 300g kipfilet
– Basmatirijst
– ca. 800g sperziebonen
– Bosui
– Ketjap manis
– Sojasaus
– Hoisinsaus
– Knoflook(poeder)
– Paprikapoeder
– Honing
– Zout
– Peper

Stap 1.
Was de rijst. Want het schijnt toch echt viezer te zijn dan je denkt.

Stap 2.
Zet de sperziebonen alvast aan de kook. Snijd ondertussen de bosui.

Stap 3.
Kook ook de rijst. Doe dit op je eigen manier, of zet eerst het water alvast op.

Stap 4.
Bak de kip in een pan met wat olie.

Stap 5.
Gooi de rijst in het water zodra het kookt.

Stap 6.
Kruid de kip met peper, knoflook(poeder), paprikapoeder, zout. en voeg naar smaak de ketjap en hoisinsaus toe.

Stap 16 & 14.
Gooi ook de gesneden bosui bij de kip. Bak dit heel even mee en gooi vervolgens ook toe aan de pan met kip.

Stap 15.
Gooi een paar goeie theelepels van de hoisinsaus toe aan de pan met sperziebonen en kip. Voeg daarna naar smaak honing en sojasaus toe aan het gerecht.

Stap 16.
Nog even met elkaar mengen en smullen maar!