Ga naar de inhoud

Tapp in de steigers

Toen Youp van Ligten had besloten om Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool te gaan studeren, wilde hij, omdat hij er toch serieus werk van wilde maken, er iets naast gaan doen. Bijna was hij lid geworden van de studievereniging Archimedes. Maar nog net op tijd zag hij dat Archimedes in Enschede zat, Inderdaad, Saxion Enschede, niet de Hanzehogeschool.
Raar, vond hij, Werktuigbouwkunde is de grootste opleiding van het Instituut voor Engineering, maar de enige die geen vereniging heeft. Nou, dan maar niet. Maar in z’n tweede jaar, dít jaar, begon het te kriebelen. ‘Werktuigbouwkunde is hartstikke belangrijk, de maatschappij schreeuwt om ingenieurs en wij zitten maar een beetje braaf sommetjes te maken. En ’s middags weer snel naar huis waar iedereen z’n eigen dingetjes doet. Maar het zou veel meer moeten zijn. Noem een groot probleem van vandaag en je weet dat technici kunnen bijdragen aan de oplossing.’
Omdat hij vindt dat de huidige studenten zich daar bewuster van moeten zijn en om toekomstige studenten te laten zien dat Werktuigkunde studeren a niet saai is en je er b een mooie bijdrage aan de wereld mee kunt leveren zette Youp onlangs Tapp in de steigers. Bram Dees wordt voorzitter, Ruben Ufkes penningmeester, Niels Mooij intern-coördinator en Youp zelf secretaris.
Tapp, dat staat voor Technisch Appèl, heeft wilde plannen. Deze zomer moet de club er staan, met, Youp steekt z’n ambities niet onder stoelen of banken, zo’n honderd leden.
En wat gaat Tapp doen?
Lezingen, excursies, kennismaken met het werkveld. ‘En misschien sollicitatietrainingen of iets in die richting. De wereld ligt open voor techniekstudenten. Ik studeer Werktuigbouw en ik speel gitaar. Waarom zou ik niet proberen om een stageplaats te regelen bij Gibson?’