Ga naar de inhoud

Unstoppable

Ja, Sanne, toe maar! Koop die veel te dure Nike Air Max maar! Je hebt het verdiend! Ga maar naar de stad in plaats van te studeren. Je kunt nu drinken, leren kan altijd nog! Dat zevende biertje is wel een goed idee, pak maar gewoon aan!
Dit zijn wat losse quotes van het duiveltje dat sinds ik begon met studeren op mijn schouder zit. Ik heb namelijk het voorrecht dat ik nog studiefinanciering krijg. Superblij mee natuurlijk, gratis geld is altijd goed. Maar dat betekent wel dat ik soms unstoppable ben. Alleen op de vierentwintigste kan dat, natuurlijk. Maar toch, als het geld op is blijft dat duiveltje er toch zitten. Op de één of andere manier luister ik dan toch weer naar hem.

Ik had het laatst over De Toekomst, wat is er met me aan de hand?

Mijn hersenen zeggen dat ik dat beter niet kan doen, maar daar ben ik niet gevoelig voor. Mijn gevoel weet wel beter. Ik heb die schoenen, biertjes, et cetera gewoon nodig. Mijn ruggengraat is op zo’n moment een slap rietje dat je zo door midden kunt scheuren. Of kunt gebruiken bij een riet-ad. Zelfs daar ben ik wel toe over te halen. Niet dat ik kan adten, maar het gaat om het idee.
De laatste tijd ben ik minder vaak in de stad te vinden. Dit vind ik jammer. Wat is er met me aan de hand? Ik had het laatst met mijn huisgenootje over De Toekomst. Er komt ooit een moment dat ik afstudeer. Daar werk je toch naartoe.
Verander ik langzaam in een burger? Misschien is het duiveltje een excuus om nog even maximaal de student uit te hangen. Het fluistert: het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is of je je tentamens gaat halen. En anders is er altijd nog een herkansing. Ik stuur jullie kusjes vanuit de bibliotheek. Ik zou hier moeten studeren, maar ik ga eerst online die Air Max bestellen.