Vrijheidspodcast: Wat betekent vrijheid voor de Iraanse Zohreh Salim Arooni?

De afgelopen vier gesprekken over vrijheid bevielen eigenlijk zo goed, dat we een bonusgesprek wel zagen zitten. Onze vijfde, en nu echt laatste, gast is de Iranese Zohreh Salim Arooni (54).

Zohreh vlucht in 1992 van Iran naar Nederland, en komt vrijwel meteen in Groningen terecht. Ze vertrekt niet meer uit Stad. Ze is tegenwoordig docent aan de Academie voor Verpleegkunde en Sociale studies. In 2017 studeert ze af als Master of Healthy Ageing met een scriptie over het bevorderen van health literacy bij vluchtelingen. Ze is moeder van drie kinderen. 

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. HanzeMag maakt samen met hans, het cultuur- en debatcentrum van de Hanzehogeschool, een speciale serie van vier podcasts over vrijheid. Wat betekent vrijheid voor vluchtelingen?

De podcasts zijn een initiatief van Grotius, een programma van de Hanzehogeschool voor statushouders met een vluchtelingenachtergrond die willen gaan studeren in het hoger onderwijs. De afleveringen zijn te beluisteren op 14, 21, 28 april en 5 mei (en een bonusaflevering op 12 mei) op YouTube, Spotify en Podbean.

Elke week interviewen we een andere gast. In de podcasts vertellen zij wat vrijheid voor hen betekent. Wat heeft hen doen besluiten hun vaderland te verlaten en hoe ervaren zij vrijheid in Nederland? Alle gasten zijn op een verschillende manier verbonden aan de Hanzehogeschool. Bijvoorbeeld als (voormalig) Grotiusstudent, als lid van de raad van toezicht, of een opleidingen volgen of lesgeven.