Ga naar de inhoud

VVD: Niet je komaf, maar je toekomst telt

foto_lauradijkstraLaura Dijkstra staat nummer 8 op de kandidatenlijst  van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Omdat bij de VVD je toekomst niet in lood is gegoten’, aldus de 24-jarige Rechtenstudent.

‘Ik wil jongeren en studenten een stem in de Raad geven. Als je nu studeert, zorgt de VVD ervoor dat je later aan de bak komt. En dat het geld dat je gaat verdienen ook van jou blijft. De VVD vindt dat prestaties op de arbeidsmarkt beloond moeten worden. Dat is goed voor de economie want dat stimuleert mensen om harder te werken. Als er meer geld wordt verdiend, wordt de koek groter en is er meer te verdelen.  Mensen die niet willen werken, moeten uit hun hangmat worden gehaald. Voor mensen die niet kunnen werken, hoor je als beschaving te zorgen, punt uit.
‘De overheid moet zoveel mogelijk ruimte scheppen voor het creëren van banen. Neem bijvoorbeeld computergigant IBM. IBM wil zich in Groningen vestigen, maar niet op het bedrijventerrein. Ze hebben 300 banen voor goed opgeleide starters.  Dan zegt de VVD: prima, kom maar! Terwijl de linkse partijen vinden dat IBM binnen de regelgeving en het bestemmingsplan moet blijven. Kies je voor werk, dan kies je VVD.

Onderwijs
‘Wij vinden dat het onderwijs goed afgestemd moet zijn op de arbeidsmarkt. Jongeren moeten in vier jaar worden klaargestoomd om veertig jaar vooruit te kunnen. Kwaliteit in plaats van pretstudies.
‘Dat de campus nog niet van de grond is gekomen, komt omdat de bouw op z’n gat ligt. Het realiseren van studentenwoningen is niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeente, maar ook van woningbouwcorporaties en andere partijen die willen bouwen. De VVD wil die partijen graag om tafel krijgen, voorwaarden scheppen en regels versoepelen waardoor er wel gebouwd kan worden. Nu moet er bijvoorbeeld voor iedere woning anderhalve parkeerplaats worden aangelegd. Dus 400 woningen, 600 parkeerplaatsen. Een regel die studentenwoningen onnodig duur maakt. Ik denk dat de campus er binnen vijf jaar is. Waarom zou je tegen zijn?

Shoppen, zuipen & feesten
‘De VVD wil een kleine overheid die effectief handelt en de burgers niet voor de voeten loopt. De winkels op zondag open, vindt de VVD prima. Shoppen is ook zondagsrust. Piekuren in cafés laten we graag aan de ondernemers zelf over. Groningen heeft een goede culturele infrastructuur voor evenementen. Dat moet zo blijven. Het moet makkelijk zijn om een vergunning te krijgen om een feest te organiseren. Iedere week een party in je achtertuin is natuurlijk wat overdreven. Goed verspreiden over de stad en je er verder niet te veel mee bemoeien.’
‘De VVD is een partij voor iedereen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je achtergrond is, of je knap of lelijk of arm of rijk bent. De VVD vindt dat iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Als je wilt ondernemen of je wilt doorgroeien in je baan of studie, dan wil je niet belemmerd worden door de overheid. De VVD staat voor vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen pakken. Het is mij ook niet komen aanwaaien. Ik ben begonnen op het vmbo, daarna heb ik de havo gedaan en Sociaal Pedagogische Hulpverlening hier op de Hanze. Nu studeer ik Rechten aan de RUG. Ik heb er altijd hard voor moeten werken. Ik heb geen meer recht op stufi en ik werk twintig uur in de week om mijn dromen te verwezenlijken. Dat is niet zielig, dat is niet erg. Deze mentaliteit past heel erg bij de VVD en bij mij. Als jij er ook zo over denkt, stem op mij!’