Ga naar de inhoud

#walkofshame

Het leven van een pabostudent gaat niet altijd over rozen. Vaak zit ik al vroeg op de fiets, meerdere malen per week. Maar, afgezien van het gebruikelijke ochtendchagrijn en de stress of ik wel op tijd kom, heb ik best plezier, zo’n maan- of dinsdagochtend onderweg naar m’n stage op de basisschool. Iedere keer zie ik wel een heer of dame in stappersoutfit door de binnenstad lopen of fietsen. Het mooiste is als ze een gala-outfitje aan hebben. Dat zijn de echte diehards.

Maar ach, relaties tijdens je studententijd zijn sowieso iets om over na te denken

Ik haal veel plezier uit deze walks of shame. Stiekem wil ik ze highfiven, want dat ze ergens seks hebben gehad, is natuurlijk wel gewoon heel erg oké. Vaak heb ik geen tijd voor een highfive, want deze mensen bewegen zich meestal snel en schuw door de straten van Groningen. Ik zou wel een app voor deze kanjers willen ontwikkelen. Met de beste sluiproutes en plekken die je moet mijden omdat zich daar bekenden ophouden. Of waar je je selfie kunt uploaden met #walkofshame.
Wellicht gaan er dan wel veel relaties kapot. Maar ach, relaties tijdens je studententijd zijn sowieso iets om over na te denken. Tenzij jullie samen kunnen drinken. Dat zou dan wel weer heel mooi zijn. Die app zou natuurlijk ook gratis moeten zijn. Dit soort gedrag moeten we met ons allen aanmoedigen. Gun de groenteboer, die vroeg in de ochtend zijn kraam uitvouwt, ook zijn pleziertje. Laat de vakkenvullers van de Albert Heijn ook even lachen, als je in je rokkostuum een pak yoghurt haalt. Zwaai even naar de ochtendjoggers.
De studententijd is de enige periode van je leven dat je dit soort momenten kunt meemaken. Maar ik heb wel een verzoek: als je besluit om na een avond drinken in de stad met iemand mee naar huis te gaan, doe dit dan asjeblieft op een zondag- of op een maandagavond. Ik heb namelijk stage op maandag en dinsdag. Misschien kunnen wij elkaar dan wel highfiven.