Ga naar de inhoud

Win een bierbeurs van 5000 euro

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKennisinstituut Bier bestaat 5 jaar. Daarom looft het instituut een beurs van 5000 euro uit voor onderzoek dat zich richt op verantwoorde alcohol- en/of bierconsumptie in een gezonde leefstijl. Studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten kunnen een onderzoeksvoorstel indienen.
Het onderzoek kan gaan over de biomedische, psychosociale of voedingskundige aspecten van verantwoorde bierconsumptie. Ook alcoholvrij bier kan het aandachtsgebied van het onderzoek zijn. Studenten die in maart 2014 staan ingeschreven bij een Nederlandse hogeschool of universiteit, bijvoorbeeld in de richting voeding, gezondheid, biologie, sociale psychologie en medicijnen, kunnen meedingen naar de beurs.
De bestuursleden van Kennisinstituut Bier nomineren twee inzendingen voor de beurs. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door gezondheidsprofessionals die kunnen stemmen op het meest interessante onderzoeksvoorstel via de website van Kennisinstituut Bier. Je kunt je onderzoeksvoorstel indienen tot en met 14 mei 2014.

Kennisinstituut Bier is het wetenschappelijke instituut op het gebied van verantwoorde
bierconsumptie in relatie tot gezondheid. De twee pijlers van Kennisinstituut Bier zijn onderzoek naar en communicatie over de biomedische, psychosociale en voedingskundige aspecten van verantwoorde bierconsumptie.