Ga naar de inhoud

Lieve Loes: hypocriete vegetarier

Mijn beste vriendin is een tijdje terug gestopt met vlees eten. Voor de dieren, de wereld en haar gezondheid. We eten regelmatig samen en ik vind het best een gedoe om rekening te houden met haar bevlieging. Zeker nadat ik erachter kwam dat ze na twee wijntjes rustig een portie bitterballen bestelt. Door haar hypocriete gedrag heb ik eigenlijk geen zin meer om voor haar vegetarisch te koken. Is dat overdreven? Wat zou jij doen?

Roxanne

 

Lieve Roxanne,

Ja, dat vind ik overdreven, Roxanne! Wat jij hypocriet gedrag noemt, noemt jouw vriendin misschien ‘niet zo principieel’. Wat is daar mis mee? Als ze af en toe een bitterballetje snackt terwijl ze daarvoor misschien dagelijks vlees at, dan scheelt dat toch? Dat is goed nieuws voor de dieren, voor moeder aarde en voor haar gezondheid. Zelfs het Voedingscentrum, dat niet echt bekend staat om controversiële standpunten rondom voedsel, brengt vlees in connectie met akelige ziektes. Je vraagt wat ik zou doen? Ik zou niet gaan miepen over een bitterballetje en lekker vega voor haar koken! Maak je niet druk en wees niet zo streng voor je beste vriendin.