LOCO: Martyn Ell

Tweedejaars Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek Ivo van Linschoten (21), alias Martyn Ell, won de Top 2000 Cover Contest van Radio 2

‘Als singer-songwriter ben ik voortdurend mijn eigen stijl aan het ontwikkelen. Tot april speelde ik in bandjes, maar ik wil het liefst alles zelf doen: zang, gitaar, koortjes. Ik vond het een uitdaging om een bekend liedje als In The Dutch Mountains op mijn eigen manier te brengen. De bombarie met de strijkers van het origineel heb ik eruit gehaald. Samples van klappende mensen zorgen voor de beat. Ook heb ik akkoorden en melodielijnen veranderd.

‘Mijn kamer voldoet prima als studio. Nou ja… soms komt de trein langs, dan moet de track opnieuw. Ik heb een Boss recorder waarop ik alles mix en master. Het is er één met acht sporen die je allemaal weer kunt wegschrijven naar één stereospoor, waarna je opnieuw acht sporen vrij hebt. Een bijna onbeperkt aantal tracks heb je zo. Ik werk nu aan een EP met zes nummers. Misschien komt daarop ook de opname van In The Dutch Mountains die ik als winnaar van de Cover Contest mag gaan opnemen met producer Jochem Fluitsma.’