Ga naar de inhoud

Mag Ik Even Binnen Kijken: The Bares

Welkom bij een nieuwe aflevering van Mag Ik Even Binnen Kijken! Rosa-Lin Meijer gaat samen met Thom Easix op pad langs studentenverenigingen, subculturen en sportclubs in Groningen om ons ‘buitenstaanders’ eens te laten zien hoe het er binnen die groepen eigenlijk aan toe gaat. Kloppen de vooroordelen of hebben we het helemaal bij het foute eind?

Schermafdruk 2016-07-07 18.32.44

Apres-skiën aan het water met 27 graden, een ondergaand zonnetje, een bbq-tje en een biertje: The Bares, de wakeboard en waterski studentenclub van Groningen, is zonder twijfel de meeste chille studentensportvereniging van de stad.

De vereniging heeft ongeveer veertig wakeboards en zijn er obstacles als een kicker, een slider en een funbox. Naast de sport staat vooral de gezelligheid voorop. Iedere laatste donderdag van de maand is er een borrel in café De Toeter en om de wintermaanden door te komen worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van paintballen tot een Bareswintersport.

De naam komt van de begintraditie waarbij er op blote voeten werd gewaterskiet (‘barefooten’), maar wie de video kijkt, weet dat ‘bare’ vaak ook nog een stukje verder gaat dan alleen blote voeten!