Topsportcast: Hanze-student Teun Boer behaalt twee nationale shorttracktitels!

Voor shorttracker Teun Boer, student Commerciële Economie op de Johan Cruyff Academy van de Hanzehogeschool, begon het schaatsseizoen mooi met twee Nederlandse titels die hij behaalde in Leeuwarden.

In deze topsportcast kijkt Teun Boer terug op het NK en vertelt hij hoe hij zijn studie combineert met een druk leven als topsporter.

Daarnaast komen ook RUG-topsportstudenten Niels Kingma en Daan Kos aan het woord. Niels en Daan kwamen net als Teun in actie op het Nederlands kampioenschap shorttrack en werden onlangs gehuldigd op het Sportcentrum van de Zernike Campus voor het winnen van een bronzen medaille tijdens de World University Games Winter, begin dit jaar in het Amerikaanse Lake Placid.

Ook dit studiejaar verschijnen er weer Topsportcasts waarin topsportstudenten van de RUG en de Hanze vertellen hoe zij topsport combineren met een studie. Waar ze tegenaan lopen, in hoeverre ze worden geholpen door de onderwijsinstellingen om zo optimaal mogelijk hun sport te kunnen beoefenen en natuurlijk hoe het ze sportief vergaat.

Foto Teun Boer: Hanneke Mennens (c)