Topsportcast: Rixt en Rosa kampioen met Sneek, Marit won beker met FC Twente

In deze aflevering van de Topsportcast komen twee kampioenen en een bekerwinnaar aan het woord. Hanze-studenten Rixt en Rosa werden volleybalkampioen met Friso Sneek, RUG-student Marit won de KNVB-beker met FC Twente.

Rixt van der Wal en Rosa Entius volgen beide een studie aan de Hanzehogeschool en volleyballen bij Friso Sneek. Met Sneek vierden Rixt en Rosa onlangs het landskampioenschap door in een spannende finale van de play-offs te winnen van Utrecht.

In de Topsportcast kijken Rixt en Rosa terug op het vieren van de landstitel, vertellen ze hoe ze studeren aan de Hanze combineren met hun sport en blikken ze vooruit op een mogelijk WK in Mexico met Jong Oranje.

Daarnaast is er een gesprek met Marit Auée. De studente Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen won dit jaar de KNVB Beker met FC Twente door in de eindstrijd met 4-0 te winnen van PSV.

Ook dit studiejaar verschijnen weer Topsportcasts waarin topsportstudenten van de RUG en de Hanze vertellen hoe zij topsport combineren met een studie. Waar ze tegenaan lopen, in hoeverre ze worden geholpen door de onderwijsinstellingen om zo optimaal mogelijk hun sport te kunnen beoefenen en natuurlijk hoe hun sportieve prestaties zijn.