En Profil: studentondernemers Camiel en Jesse bezorgen gezonde maaltijden

Niks geen pizza’s, burgers of andere vette meuk: Camiel en Jesse bezorgen gezonde maaltijden, Een simpel maar geniaal idee. De Hanze-studenten ondernemen zoals ze fitnessen: fanatiek, toegewijd, vol energie en prestatiegericht.

Gymbites heeft grote plannen met de maaltijden waarvan de voedingswaarde op de verpakking én op de site staat. De klanten weten precies hoeveel calorieën ze met een maaltijd naar binnen werken, hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten. Gezonde maaltijden bezorgen is een gat in de markt, dat weet Camiel honderd procent zeker.

Wie in Groningen om zich heen kijkt, ziet dat hij weleens gelijk zou kunnen hebben. Het aantal Nederlanders dat bezig is met sport, voeding en bewegen groeit de laatste jaren zienderogen. Maar nog lang niet snel genoeg vinden Camiel Struwer en zijn kompaan Jesse Mellema.
‘Wij willen verantwoord eten en gezond bewegen toegankelijk maken voor iedereen’, zegt Camiel. ‘Dat is het grote doel.’

Camiel en Jesse ontmoetten elkaar in de sportschool. Daar ontstond ook het plan, of beter gezegd, dat plan ontstond met een knorrende maag op de drempel van die sportschool.

Vanaf nu kun je dus kiezen voor het bezorgen van gezonde maaltijden

‘De eerste dingen die je ziet als je na een training de sportschool verlaat zijn de viskraam, de patatzaak en de churrosverkoper. Als je die verleidingen weerstaat en heelhuids je huis bereikt, staart de koelkast je aan. Goed en gezond koken of een snelle hap? Dat is een keuze die al snel verkeerd uitpakt. Maar vanaf nu kun je dus kiezen voor het bezorgen van gezonde maaltijden.’

Hoe combineer je ondernemen met studeren? Hoe begin je een bedrijf? Hoeveel tijd kost het? En wat is er zo leuk aan ondernemen? Jesse en Camiel vertellen over de valkuilen, de successen en de kick van je eigen bedrijf runnen.

In En Profil volgen Antoine en Linn gepassioneerde en inspirerende studenten en alumni van de Hanzehogeschool die naast (of na) hun studie de wereld aan het veroveren zijn. Is het talent, doorzettingsvermogen, of een beetje van beide? En wat heeft hun studie bijgedragen aan hun prestatie?