De Geschiedenis Van: Café Soestdijk in Groningen

Bente en Wies duiken in de geschiedenis van jullie favoriete plekken in Groningen! In deze aflevering bezoeken ze het legendarische café Soestdijk in Groningen.

Heel oud is het cafe niet, het bestaat sinds 1992, maar het werd in korte tijd een begrip in de stad, niet in de laatste plaats door de twee beroemde studenten in de bediening: de prinsen Maurits en Bernard. Wist je dat Maurits hier zijn geliefde Marilene ontmoette?

Prinsen werken er niet meer, maar de bediening wordt nog steeds de ‘hofhouding’ genoemd en de sfeer is vorstelijk. Iedereen is er welkom, al moet je wel een beetje van het Vindicat-sfeertje houden, want vooral op maandag en dinsdag komen er veel jaarclubs langs voor een drankje.

Prinsen werken er niet meer, maar de bediening wordt nog steeds de ‘hofhouding’ genoemd

Wist je dat er een speciaal shotje voor feuten wordt geschonken? Wies ontkomt er natuurlijk niet aan om dit ‘spicy’ shotje te proberen, om vervolgens af te blussen met een lekkere Weizen.

Je komt er graag, hebt er de leukste tijd, en voor je gevoel is de plek er altijd al geweest. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter de bekendste studentenplekken van Groningen? Hoe zijn ze ontstaan? Wat is het gekste dat er ooit is gebeurd? En wat maakt deze plekken zo legendarisch? Bente en Wies zoeken het voor je uit!