Spierpijn: cheerleading is best tricky, GO GO GIANTS, GO RIANNE

G-I-A-N-T-AND-S, GIANTS! Rianne duikt voor Spierpijn in de wereld van cheerleading. Ze leert de basics bij de cheerleaders van de Groningen Giants.

Een goeie vertoning is het halve werk. Dus Rianne krijgt een heus cheerleaders-pakje aan. Naar eigen zeggen het leukste tenue dat ze ooit heeft gedragen. En dat is wel te begrijpen, want bij welke andere sport mag je nou zo’n vrolijke outfit aan? In een mum van tijd is onze sterverslaggeefster omgeturnd tot een vooraanstaand lid van de Groningen Giants Cheerleading Team. Dat is het elitegezelschap dat de sportieve prestaties van de American Footballclub Groningen Giants tot ongekende hoogten opstuwt.

Rianne kruipt meteen in één van de meest spectaculaire rollen, de flyer, dat betekent: de lucht in!

Bij cheerleading denk je misschien aan vrolijk springen, dansen en zingen, maar het is veel meer dan dat. Cheerleading is een combinatie van stunten, springen, dansen en turnen. Dus het gaat om kracht en tegelijkertijd om lenigheid. Je hebt er uithoudingsvermogen voor nodig én explosiviteit. Ga d’r maar aan staan!
Rianne kruipt meteen in één van de meest spectaculaire rollen, de flyer. Dat betekent de lucht in! Drie cheerleaders op de grond moeten Rianne omhoog tillen. Dat klinkt simpel, maar Rianne moet de perfecte lichaamshouding aannemen, want anders…

De piramide is best gevaarlijk, Rianne mag alleen toekijken

Cheerleading kan best tricky zijn. Er worden regelmatig stunts uitgevoerd en dat moet natuurlijk veilig gebeuren. De pro’s laten zien hoe ze een piramide uitvoeren. Dat betekent dat er twee cheerleaders op handen worden gedragen met daarbovenop nóg een cheerleader. Dat zijn dus drie lagen cheerleaders bovenop elkaar! En dat is best gevaarlijk, dus Rianne mag alleen toekijken. En dat maakt al indruk genoeg.
De Groningen Giants Cheerleaders bestaan sinds 2019. Ze hebben twee teams, een competitieteam en een recreatieteam. De twintig leden trainen twee keer per week. En uiteraard staan ze bij elke wedstrijd van de Groningen Giants de mannen aan te moedigen. GO GIANTS!

—————————————————————————————————————-

Voor Spierpijn test Rianne Aalbers sporten bij studentensportverenigingen die aangesloten zijn bij ACLO Studentensport Groningen. Op dit moment sporten bijna negentien duizend studenten bij de ACLO. Een ACLO-sporter kan een jaar lang onbeperkt sporten voor slechts € 59,95. De ACLO is daarmee de belangrijkste sportvoorziening voor Groningse studenten..