Dierbaar (Groninger studenten en hun huisdieren): Meikes konijn Henk

Meike’s konijn is misschien niet heel speciaal, maar wel het meest aaibare studentenhuisdier tot nu toe. Maar waarom heet zo’n schattig konijntje in godsnaam Henk?

Meike leek het wel grappig om zo’n lief konijntje juist een ‘k*tnaam’ te geven, zoals ze zelf zegt. Henk vindt het allemaal wel prima en gaat rustig door met knabbelen aan Meike’s bank.

Is het veel werk, een konijn als studentenhuisdier? Valt best mee, aan wat speciaal konijnenvoer, wat brood en drie rozijntjes per dag heeft onze Henk meer dan genoeg.

Een huisdier hebben klinkt misschien burgerlijk, maar wie is er nou niet gek op een harig, schattig, kwispelend, aandachtvragend diertje in huis? En dus zijn er ook talloze studenten en studentenhuizen met een eigen huisdier. Wij vonden het de hoogste tijd om te kijken welke studenten de leukste en origineelste huisdieren van Groningen hebben. Welk dier heeft hun harten gestolen? En waarom is hun diertje zo bijzonder?

Heb jij ook een superschattig/ eng/raar/lief huisdier of ken je iemand met een bijzonder dier? Stuur ons dan even een berichtje en misschien komen we binnenkort eens langs!